Leeg plaatje

Welcome
Bienvenue
Bienvenido

Welkom op de website van het
Rooms-Katholiek Justitiepastoraat

Jaarlijks verblijven 39.800 mensen in Nederlandse inrichtingen van Justitie.
30% van hen zoekt contact met een Rooms-Katholieke pastor.

Justitiepastores (m/v) verlenen pastorale en spirituele hulp aan gedetineerden.

Vrijdag 22 februari 2019

Wachtwoord

AB en ISO
2-2-2019
  AB: Alle Beperkingen en ISO: Isolatiecel.

Dat zijn twee regimes, die je danig als gedetineerde op de proef kunnen stellen en waar ik als pastor, weet ik nu wel uit ervaring, veel in kan betekenen.

Download hier het hele artikel van collega Jan Lange

13-1-2019
   Gevangen zitten is ellendig. Wat je ook gedaan hebt, als ze je vrijheid afnemen verlies je een van de kostbaarste dingen in je leven. Iedere gedetineerde weet het. De muren die op je af komen, het verlies van de controle over je leven, de deuren die je niet zelf kunt openen, overal toestemming voor vragen, beleefd zijn, gehoorzamen en meewerken anders krijg je problemen, en wachten, altijd maar wachten.
Leeg plaatje `Het jaar van Lucas`
1-1-2019

´Van week tot week nemen de auteurs je mee, op weg, aan de hand van Lucas. Het kerkelijk jaar – jaar C – wordt gevolgd, van Advent, naar Kerstmis, naar Vasten, Pasen, Pinksteren en die lange tijd waarin de bevrijdende boodschap van Jezus wordt uitgewerkt.´

´door Joost Jansen oPraem ´ ga naar  katholiek.nl

Lijn
Ons lukt het maar niet, en jij, jij begint gewoon!’
4-12-2018

Mogen wij tijdens de kerkdienst op de gitaar spelen? Johan vraagt het me. ‘Ik wil zo graag samen met Mark muziek maken tijdens de kerkdienst’. In zijn stem is het verlangen te horen. ‘Eigenlijk zou ik heel graag willen oefenen zodat we met kerstmis tijdens de kerkdienst kunnen spelen.’

>> Lees verder
Leeg plaatje In ons huis is soms de stilte van God
26-11-2018

Stilte lijkt nauwelijks te bestaan in de gevangenis.  Er wordt tegen verwarmingsbuizen geklopt, personeel loopt voorbij met rammelende steutels aan hun bos, alarmgepiep, gebonk op de muren. Er worden stalen deuren met veel kracht dichtgesmeten. Het geluid van pingpongballetjes tegen een batje of de pingpongtafel….

Lijn
Wilt u reageren op het bovenstaande? Vul dan onderstaand formulier in.
E-mail Uw emailadres wordt NIET gepubliceerd
Titel reactie
Verificatie code
Type bovenstaande verificatie code
Code is niet hoofdlettergevoelig en
de underscores (_) hoeven niet te worden meegenomen.

Lijn

© 2011 - Dienst Geestelijke Verzorging (Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie)