Leeg plaatje

Welcome
Bienvenue
Bienvenido

Welkom op de website van het
Rooms-Katholiek Justitiepastoraat

Jaarlijks verblijven 39.800 mensen in Nederlandse inrichtingen van Justitie.
30% van hen zoekt contact met een Rooms-Katholieke pastor.

Justitiepastores (m/v) verlenen pastorale en spirituele hulp aan gedetineerden.

Donderdag 24 mei 2018

Wachtwoord

Lijn
Verslag van een groepsgesprek van kerkgangers
23-5-2018
  Het werk van de geestelijk verzorger bij Justitie bestaat, qua tijdsbestek, voornamelijk uit het voeren van gesprekken met gedetineerden. Ook zijn er groepsgesprekken waarvoor men zich in Alphen aan den Rijn kan opgeven na de kerkdienst op zondag.

Brief aan God
14-5-2018

Lieve God,

Het is me wat, dat vergeven!

Eerlijk gezegd, ik heb mijn hierover mijn twijfels.

Want weet u, God, ik heb moeite met vergeven.

>> Lees verder
Leeg plaatje De steppe zal bloeien
1-5-2018

Hoe de gedetineerde mannen de detentie beleven, benoemen ze vaak met een beeld. Één van die beelden is de woestijn. Dat beeld  van de woestijn kan staan voor leegte, voor eenzaamheid, voor gebrek aan alles dat het leven mooi maakt. Maar ook voor afzondering, voor bezinning.

De kapotte rozenkrans.
29-3-2018
  De voorraad rozenkransen was al een poosje op, nieuwe waren besteld. Vorgie week kwamen ze aan en ging ik ze halen in het magazijn. Het nieuwtje verspreidde zich snel en al gauw kreeg ik van verschillende mensen de vraag of zij er een mochten hebben.
Leeg plaatje Angst en vertrouwen
16-3-2018

De gedetineerden in onze gevangenissen en huizen van bewaring zijn niet allemaal mensen die slechte dingen doen. Vaak zijn ze behalve dader ook slachtoffer. Moeilijke dingen uit hen verleden en bepaalde situatie hebben mede gemaakt dat ze in de bajes terecht zijn gekomen. Wat trouwens geen verontschuldiging is, wel een verklaring.

Lijn
Wilt u reageren op het bovenstaande? Vul dan onderstaand formulier in.
E-mail Uw emailadres wordt NIET gepubliceerd
Titel reactie
Verificatie code
Type bovenstaande verificatie code
Code is niet hoofdlettergevoelig en
de underscores (_) hoeven niet te worden meegenomen.

Lijn

© 2011 - Dienst Geestelijke Verzorging (Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie)