Leeg plaatje

Welcome
Bienvenue
Bienvenido

Welkom op de website van het
Rooms-Katholiek Justitiepastoraat

Jaarlijks verblijven 39.800 mensen in Nederlandse inrichtingen van Justitie.
30% van hen zoekt contact met een Rooms-Katholieke pastor.

Justitiepastores (m/v) verlenen pastorale en spirituele hulp aan gedetineerden.

Dinsdag 11 december 2018

Wachtwoord

Lijn
Ons lukt het maar niet, en jij, jij begint gewoon!’
4-12-2018

Mogen wij tijdens de kerkdienst op de gitaar spelen? Johan vraagt het me. ‘Ik wil zo graag samen met Mark muziek maken tijdens de kerkdienst’. In zijn stem is het verlangen te horen. ‘Eigenlijk zou ik heel graag willen oefenen zodat we met kerstmis tijdens de kerkdienst kunnen spelen.’

‘De Bajesagenda opent deuren!’
30-11-2018

Hilversum, 30 november 2018

Op 5 december as. wordt het eerste exemplaar van de pastorale Bajesagenda 2019 gepresenteerd in de penitentiaire inrichting in Grave. Dit jaar is alweer de 32e keer dat de bajesagenda uitkomt. Het eerste exemplaar zal op deze dag worden uitgedeeld door Mark de Boer, directeur van Ark Mission.

>> Lees verder
Leeg plaatje In ons huis is soms de stilte van God
26-11-2018

Stilte lijkt nauwelijks te bestaan in de gevangenis.  Er wordt tegen verwarmingsbuizen geklopt, personeel loopt voorbij met rammelende steutels aan hun bos, alarmgepiep, gebonk op de muren. Er worden stalen deuren met veel kracht dichtgesmeten. Het geluid van pingpongballetjes tegen een batje of de pingpongtafel….

`People get ready`
19-11-2018

Gisteren weer tijdens de 3 diensten in de PI gesproken over je voorbereiden op een nieuwe tijd. En dat er geen tijd is voor afstel als je kijk naar de berichten over natuurrampen, klimaatverandering en oorlogen . De hele wereld lijkt te zwichten onder de last van uitbuiting en vervuiling.

>> Lees verder
Leeg plaatje Misbruik en de kerk
29-10-2018

Ik ga het het liefst uit de weg, bij gebrek aan een goed verweer, want ik ben deel van dezelfde gemeenschap, maar ik kan er nu niet meer onderuit.

Lijn
Wilt u reageren op het bovenstaande? Vul dan onderstaand formulier in.
E-mail Uw emailadres wordt NIET gepubliceerd
Titel reactie
Verificatie code
Type bovenstaande verificatie code
Code is niet hoofdlettergevoelig en
de underscores (_) hoeven niet te worden meegenomen.

Lijn

© 2011 - Dienst Geestelijke Verzorging (Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie)